Бил Гейтс стана акционер в пивоварен гигант

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Той притежава дял и в онлайн магазин за хранителни стоки и завод за торове

Бил Гейтс придоби преди броени дни 3,8% дял в една от най-големите пивоварни компании в света – холандската Heineken Holding, съобщава Bloomberg. Според посочените данни милиардерът е купил 6,65 милиона акции като физическо лице и още 4,18 милиона акции чрез своя фонд. Акциите се оценяват на 848,2 милиона евро (902 милиона долара) при цената на затваряне на борсата

Отбелязва се, че Гейтс е придобил дела в същия ден, в който Fomento Economico Mexicano SAB обяви продажбата на част от своя дял в Heineken за €3,7 млрд. Миналата седмица Femsa, известният мексикански оператор на веригата Coca-Cola, обяви планове да продаде своя дял в Heineken след стратегически преглед.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс също инвестира в холандския онлайн магазин за хранителни стоки Picnic BV и притежава 1,34% дял в местния производител на торове OCI NV.

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА