Бил Гейтс инвестира във фуражни добавки, намаляващи метана от кравите

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

 Стартъпа Rumin8 възнамерява да отвори пилотна фабрика, която първоначално ще произвежда 25 000 дози хранителни добавки на базата на водорасли, които допринасят за намаляване на емисиите на метан при крави, но също така и при други животни.

Бил Гейтс подкрепя финансово решението за намаляване на емисиите на метан от крави

Компанията на Бил Гейтс, Breakthrough Energy Ventures (BEV), инвестира в стартъпа Rumin8, който е разработил технология за намаляване на емисиите на метан при животни. BEV заяви, че е готова да представи на световния пазар технология с доказана ефективност, базирана на фармацевтично производство на фуражна добавка, която помага за намаляване на метана, пише Financial Review.

Rumin8 успя да събере 12 милиона долара, които ще бъдат изразходвани за търговски изпитания в Австралия, Нова Зеландия, Бразилия и Съединените щати, както и за изграждане на пилотна инсталация.

Стартиращата компания планира да пусне пилотен завод, който ще произвежда 25 000 дози от лекарството на ден до средата на тази година. Главният изпълнителен директор на Rumin8 Дейвид Месина отбеляза, че компанията може да мащабира, за да произведе рентабилно милиони дози за кратко време.

Аргументът зад тези усилия е, че метанът, като най-често срещаният парников газ (след CO2), се елиминира в големи количества както от крави, така и от кози и елени по време на процеса на храносмилане, когато стомахът им разтваря фибрите в растителната храна. Газът, произведен от ферментацията, се елиминира в атмосферата, най-вече през устата. Решението на този проблем, иначе причинен от природни фактори, идва чрез хранителна добавка, синтетично възпроизведена от червени водорасли , която инхибира процеса, чрез който се възпроизвежда газ.
Милиардерът Джеф Безос и основателят на Alibaba също финансират проекта
Не само Бил Гейтс излезе с финансова подкрепа за решението, което може да намали климатичните ефекти, причинени от емисиите на метан. А шефът на Amazon Джеф Безос и китайският съосновател на Alibaba Джак Ма допринесоха финансово за BEV, инвестиционния фонд, създаден от Бил Гейтс през 2015 г. BEV набра 12 милиона долара инвестиции в подкрепа на селскостопански иновации, разработени от австралийската стартираща компания Rumin8. Това се основава на университетски проучвания, които показват, че храненето на крави с водорасли може значително да намали емисиите на метан от кравите.

„Бяхме много доволни да приветстваме фондове за въздействие върху климата от цял ​​свят. Има истинско желание да се финансират решения за емисиите на метан от червата на животните и за щастие на Rumin8, (инвестиционните фондове) могат да видят предимствата на нашата технология“, каза изпълнителният директор на Rumin8 Дейвид Месина.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА