БГ предложение: Говедовъдните обекти да отпаднат от полета на Директивата за емисиите от промишлеността

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Атидже Алиева-Вели с предложения за изменения в полза на българските и европейските животновъди

Българският евродепутат Атидже Алиева – Вели е предложила в Директивата за емисиите от промишлеността да отпаднат текстовете за включването на едрия рогат добитък в приложното поле на документа, а лимитите за птицевъдството и свиневъдството да са по-високи. По-рано тази година8 Европейската комисия предложи в изменението на Директивата относно емисиите от промишлеността да бъдат включени и говедовъдните стопанства с над 150 животински единици, както и да се намалят праговете за птицевъдството и свиневъдството, които са в обхвата и на действащата Директива 2010/75/ЕС.
“Ако предложението на ЕК не се промени, то ще има отрицателно въздействие върху животновъдството. Общата цел за намаляване на емисиите не трябва да застрашава селското стопанство”, коментира евродепутатът.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements