Имаме производство на агнешко месо, което е достатъчно да задоволи националното потребление. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева на брифинг в Министерския съвет. Взети са всички мерки до пазара да стигне българско прясно месо.
Съгласно заповед на БАБХ и действащото европейско и национално законодателство, всички, които имат условия за клане и в присъствието на съответния ветеринарен лекар, могат да колят животните си във фермите и до тях ще има пряк достъп на купувачи.
За улеснение на клиентите ще бъде представен на МВР списъци на обектите, които имат право да колят, така че хората да стигат лесно до тях, каза още министър Танева.
Всичко на трапезата ни за Великден да е българско, тъй като имаме родно производство на всички празнични храни, пожела министър Десислава Танева.
Тя призова всички фермери да подават в бюрата по труда свободните работни места в земеделието. Първото изпитание ще е розоберът, после следва и брането на череши, кайсии и други. “Продължаваме разговори на допълнителни мерки, включително и временно наемане на работници за събиране на реколтата”, каза министърът.