Белгийският кооператив Belgische Fruitveiling (BFV) продаде първата реколта от ябълки Redlove, които са с червена сърцевина и кора. През този сезон стопаните оценяват продукцията на 200 000 кг.
“BFV фокусира вниманието си върху този сорт ябълки поради възможностите, които те дават за гастрономическия и индустриалния сектор. Ябълката Redlove има богати аромати и свеж и тръпчив вкус. Това е рафинирана ябълка подходяща за задушаване. “, казва говорител на белгийската кооперация пред freshplaza.com.
Сортът е мултифункционален. Може да се използва в апетайзъри, стартери, основни ястия и десерти. „Ябълката носи привнася декоративен елемент в чинията, затова е подходящ за рецепти, които се приготвят през есента и зимата. Подходяща е и за аперитиви и сокове,“ съобщиха още от кооператива.
Червените ябълки съдържат 50 до 100 мг антоцианин на 100 гр прясно тегло. Това е десет до 25 пъти повече от другите ябълки. Антоцианинът е оцветител, който се съдържа главно в червените или сините плодове и зеленчуци. Има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.