Български студенти ще получават двойна диплома от Шанхайския университет

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” ще си партнира с китайския Университет по счетоводство и финанси – Ликсин в Шанхай. Това стана ясно след гостуването на 5-членна делегация от шанхайнския университет в свищовското висше училище и подписването на меморандум за разбирателство.

В състава на гостуващата делегация, водена от проф. Ли Шипинг – председател на Общото събрание на Университета, бяха деканът на изследователския институт, зам.-деканът на факултета по счетоводство, директорът и мениджърът-проекти на Международния отдел. От страна на домакините, в работната среща участваха ректорът на Стопанска академия – доц. д-р Иван Марчевски, зам.-ректорът по учебна дейност – проф. д-р Марияна Божинова, деканите на факултет „Финанси” и факултет „Стопанска отчетност”, директорът на Центъра за международна дейност.

Проведената работна среща бе първата по рода си и имаше опознавателен характер, съобщават от пресцентъра на учебното заведение. Тя даде възможност на представители на ръководствата на двете висши училища да се запознаят и да обсъдят възможности за задълбочаване на сътрудничеството. Сред конкретните дейности, които коментираха двете страни, са обмен на студенти и преподаватели, и съвместно обучение на студенти за получаване на двойна диплома.

Гостите имаха възможност да разгледат материалната база на Стопанска академия и да усетят академичния дух, а при посещение в Академичния музей се запознаха с 82-годишната история на създаденото чрез дарението на Димитър Ценов висше търговско училище в Свищов. Домакините и гостите коментираха, че между двете висши училища има много прилики относно сходния профил с фокус финанси, счетоводство и международен бизнес. Въпреки различията в мащабите, свищовската академия и шанхайнския университет са близки по възраст – през октомври китайското висше училище ще навърши 90 години, а Стопанска академия ще чества 82 години през ноември.

В учебното заведение се обучават студенти от бакалавърска степен Аграрна икономика, Икономика на търговията и Икономика на туризма, както и от магистърска степен по Агробизнес, Индустриален бизнес и предприемачество, Управление на проекти и др.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА