Български проект, защитил 10 природни парка, е награден в Брюксел

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Български проект, защитил 10 природни парка, е награден в Брюксел. Партньорски проект на Изпълнителна агенция по горите и WWF бе сред наградените на официална церемония в рамките на ежегодната „Зелена седмица” Белгия. Отличеният проект е за  “Опазване и възстановяване на 11 типа природни местообитания край реки и влажни зони в 10 Натура 2000 места в българските гори”. С осъществяването му са опазени и възстановени редки и застрашени растителни и дървесни видове на територията на 10 природни парка – Българка, Витоша, Врачански Балкан, Златни пясъци, Персина, Рилски манастир, Русенски Лом, Сините камъни, Странджа, Шуменско плато. Всички те са стопанисвани от ИАГ и са най-посещаваната защитена природна територия  в страната.

Наградата получиха ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова и инж. Кирил Ташев – гл. експерт в ИАГ.

Сред номинираните проекти има още два от България: “Живот за бургаските езера” на БДЗП и “Завръщането на лешоядите” на Зелени Балкани.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements