България ще участва на международното изложение за биохрани

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

През тази година страната ни бе представена от 18 биопроизводители

Министерският съвет одобри участието на България в Международното изложение за биохрани „БИОФАХ 2024“. То предстои в периода 13-16 февруари в гр. Нюрнберг, Германия, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Международното изложение е едно от най-авторитетните в областта на биохраните. Участието в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното биологично селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да поддържат и създават нови бизнес контакти, което е особено важно в периода на икономическите затруднения, произтичащи от постпандемичната ситуация и усложнената политическа обстановка, предвид агресията на Русия в Украйна. Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието и храните, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от държавната „Помощ за участие в изложения“.

През февруари България участва в изложението за пръв път от десет години, напомня БТА. Тогава страната ни беше бъде представена от 18 биопроизводители, а на българския щанд бяха изложени растителни масла и брашна, тахан от ядки и семена, крекери, вина, плодове и зеленчуци, млечни продукти, билки, пчелен мед и др.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА