Българинът, пробягал най- дългото състезание в света, ще бяга в събитие за защита на животните

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

На 4-ти октомври отбелязваме Световния ден на животните

Българинът, пробягал през 2019 г. най-дългото състезание в света, тази неделя с още близо сто човека ще бяга за защита на животните. Това съобщиха организаторите на събитието – сдружение КАЖИ. Бягането с кауза се провежда по повод Световния ден на животните и ще се състои за втора поредна година в столицата.
Заедно с Тодор Димитров, българският режисьор и свенарист Стилян Иванов също изрази подкрепа за Бягането. Организаторите очакват близо двойно повече участници тази година. Целта на събитието е да се даде повече гласност за съдбата на животните в индустриалното животновъдство.

Награден фонд за първите завършили състезанието

Желаещите да участват в благотворителното мероприятие ще се събират в неделя от 10 ч. до езерото “Ариана” в Борисовата градина в София. По алеите на парка те ще пробягат петкилометровото трасе, стартирайки в 11 ч.
Освен с информативна насоченост, събитието цели и да набере средства за кампаниите на КАЖИ за защита на животните. Организацията работи за забрана на фермите за ценни кожи у нас, както и срещу клетъчното отглеждане на кокошки за яйца и срещу насилственото угояване на патици за втлъстен дроб, наричано още “гушене”.
Близо 20 доброволци ще осигурят плавното протичане на състезанието. То ще се проведе при пълно съответствие с нужните противоепидемиологични мерки, потвърждават от сдружението.

ЕТИКЕТИ:
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама