АЗПБ организира „Отворени дни – Виж как го правим ние“ в Долни Дъбник

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Редица дейности са предвидени в събитието „Отворени дни – Виж как го правим ние“, чийто организатор е Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ). То ще се проведе утре, 21 март, от 13:00 до 17:00 часа., в гр. Долни Дъбник.

Събитието ще включва  представяне  на добра практика за проект „Изграждане на овцеферма“, реализиран с финансова подкрепа по Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.

Гостите ще посетят биологичната овцеферма, където ще научат историята на фермера- от зараждането на идеята за създаване на биологична овцеферма до нейната успешна реализация, както и за приносът на ПРСР 2014-2020. С внедрените в стопанството нови технологии за ефективност в съвременното овцевъдство ще Ви запознаят съветникът и доставчик на технологичното обурудване по проекта.

Преди обиколката на стопанството е предвидено „Ателие за здравословно хранене“ заедно с деца, ученици и всички гости.

Стопанството ще бъде отворено за деца, ученици, земеделци и всички, които искат да научат повече и да се запознаят отблизо с дейността на една съвременна биологична овцеферма.

Събитията „Отворени врати – Вижте как го правим ние“ са прекрасна възможност да се запознаете с динамичното ежедневие и работата на земеделските стопани, да получите информация за прилаганите технологии, да научите повече за това откъде идва храната, какво вдъхновява и мотивира нашите производители и какъв е техният принос в опазването на околната среда, създаването на заетост и предоставянето на редица други блага. Ще можете да видите добра практика от българското селско стопанство.

Мероприятието се организира по проект на АЗПБ „CAP – Hot Spot“, изпълняван с финансовата подкрепа на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската Комисия.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА