ЧСИ-та продават земя и ферми във Великотърновско

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Пилчарник, лозя и множество ниви ще бъдат обявени на търг

Тежката финансова криза продължава да редуцира представителите на селскостопанския бранш във Великотърновско. Заради задлъжнялост фермери са принудени да се разделят с имотите си и да се откажат от своето препитание. Новата вълна от банкрутирали земеделци и животновъди обхваща общините Велико Търново, Елена, Полски Тръмбеш и Сухиндол.

Справка в регистъра за продажби на частните съдебни изпълнители в областта показва, че през последната седмица преобладаващите оферти са за ниви и производствени сгради. Прави впечатление, че обявените търгове всъщност са на неособено високи цени, което според специалисти е доказателство за тоталната невъзможност на собствениците да покрият задълженията си, съобщи в. Борба.

На тезгяха е изваден пилчарник в Беляковец, който включва още 5 прилежащи постройки. Целият парцел е с площ 1,1 дка и ще стане притежание на този, който наброи близо 7000 лв. за него.

Търгове са налични и за три земеделски ниви в землището на Самоводене. Най-плодородната от тях е трета категория и с големината 6,5 дка.

Продава се земеделска земя 5,3 дка в сухиндолското село Бяла река. Тя е разположена в местността Дълбоки 14 и струва 1392 лв. Търси се нов собственик и на два парцела с лозя. Единият е 1,1 дка, а другият – 997 кв. м. Те са високоплодородни, тъй като категорията им е трета.

Оферта има и за пасище в Сухиндол, намиращо се в местността Драгичево.

Наддаване ще се проведе също за 3 дка земеделска земя в Леденик, 8,3 дка нива в Масларево и 2 дка земя в Елена.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА