Ръст в производството на имитиращите продукти, все по-малко истинско сирене

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Производството на имитиращи сирена, които съдържат все пак в състава си краве мляко има ръст от 68 тона, като общото количество направено през октомври е 1264 тона. Последните данни от агростатистиката сочат, че в същото време е регистриран спад в производството на истинско сирене – с 90 тона, което почти се равнява на увеличението при продуктите с растителни мазнини. Общото количество на сиренето за десетия месец от годината е 6098. Оказва се, че на практика имитиращите сирена са 1/5 от производството на оригинални продукти.

Намалява също така производството на масло, сметана, както и на заквасени млека. Увеличение е регистрирано само при пресните пакетирани млека и кравето мляко за пиене с добавки.

Сред най-тревожните тенденции е спадът в общото производство на краве мляко. През октомври в преработвателните предприятия са постъпили 50 885 хил.литра. Само в първите два месеца от годината количеството е било по-малко.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА