Агрополихим АД с нови решения за посевите

Милица Петрова
Милица Петрова
5 Минути

Ексклузивно, още преди старта на 2023г., Агрополихим АД ще представи на агробизнеса три изцяло нови продукта на пазара на торове и ще възобнови производството на още един добре познат на земеделците комплексен NPK тор. Обединявайки дългогодишния опит и професионализма в отрасъла с агрономическите и търговски знания за бъдещо развитие на агро технологиите, Агрополихим споделя своя ексклузивен проект – ново поколение Карбамид+, третиран с инхибитор на Уреаза.

Защитете азота от загуби с Карбамид+!

Карбамид+ е специализиран гранулиран тор със защита от изпарения. Продуктът е създаден с цел по-висока ефективност, рентабилност и екологичност на почвеното хранене. Той е едновременно рентабилен за земеделските производители и щадящ околната среда. Иновативната технология, по която се произвежда, намалява изпарението на амоняк, осигурявайки по-добро азотно хранене на растенията и по-голяма гъвкавост при избор на време за торене. Технологията позволява значително удължаване на срока за внасяне на Уреа и минимално влияние на метеорологичните условия. Допълнително предимство е, че Карбамид+ може да бъде прилаган в почвата и при по-високи температури (20-25 °C).

Какви са предимствата на използваната технология при инхибиран карбамид?

Предимствата на технологията, използвана при Карбамид+ са:

  • Съдържа последно поколение инхибитор NBPТ със специално добавени вещества за подобрено покритие и ефикасност;
  • Има гъвкавост при избор на време за торене, а отпечатъкът, който оставя върху природата е по-малък, поради намаленото изпарение на амоняк;
  • По-ниска норма на приложение (до 20%) със същата цена на декар, но със значително намален труд и възможност за избор на време за торене и да осигури изхранване за същия добив, както с по-голямото количество обикновен Карбамид.

През последните години „Агрополихим“ АД насочва и обединява усилия в една основна цел – да се намалят загубите на азот от изпаренията – чрез амонячни газове, а също и наличие на гъвкавост в приложението, изразяващо се в минимално влияние на метеорологичните условия при торовнасяне. Практиката показва, че инхибирания Карбамид+ може да бъде внасян в почвата при липса на влага (до две седмици), дори тогава няма да има загуби на азот.

Другият нов продукт, който компанията лансира на пазара е NP 15:25 + 12 S – това е трикомпонентен азотно-фосфорен тор, създаден за приложение на почви, които имат запас на калий. Препоръчва се за основно, предсеитбено и присеитбено торене на зърнено-житни култури като пшеница, царевица, ечемик, овес и др., както и за торене на маслодайни култури: рапица, слънчоглед, лен, тъй като сярата подпомага натрупването на масло в семената. NP 15:25 + 12 S притежава сравнително високо съдържание на лесно усвоими по форма хранителни елементи, което го прави добро решение за всяко стопанство.

NPK 16:16:8 + 12 S е другата нова формулация в продуктовото портфолио на „Агрополихим“ АД

Неорганичният сложен тор NPК 16:16:8 +12S е продукт получен по химичен път при неутрализация на екстракционна фосфорна киселина с амоняк с добавка от калиев хлорид и последващо гранулиране на продукта. Комплексният тор се прилага преди или присеитбено, както и като основно торене при пшеница, ечемик, овес, ръж, рапица, слънчоглед, царевица и др.  Koмбинaциятa нa xpaнитeлни вeщecтвa пpeдpaзпoлaгa pacтeниeтo ĸъм eднo пo-дoбpo ycвoявaнe нa xpaнитeлнитe  eлeмeнти oт ĸopeнитe, тъй ĸaтo нaпpимep нaличиeтo нa фocфop пpeдpaзпoлaгa pacтeниeтo дa ycвoи aзoт в пo-гoлямa cтeпeн. Този продукт е високоефективен и особено подходящ за подхранване на култури, които имат чувствителен дефицит към елемента сяра. Балансираното съдържание на хранителни елементи в състава му спомага за пълното задоволяване на нуждите на растенията от макрохранителни вещества.

Добре познатият комплексен комбиниран NPK 15:15:15 + 10 S отново влиза в производство.

Балансираната формулация на този гранулиран тор спомага за значителното повишаване на коефициента на използване на хранителните вещества и дава възможност за акуратно и контролирано внасяне на сравнително ниски норми от даден елемент, което се постига трудно при разделно торене. Чрез приложението на този продукт може да се намалят загубите от измиване и излитане на хранителните елементи и същевременно да се постигнат по-ниски разходи при еднократно внасяне в почвата, свързани с транспорт, време и труд.

За подробна информация относно продуктовото портфолио на компанията и при нужда от съвет или разработване на прецизна технология за торене, не се колебайте да се свържете с нашите регионални агроном-консултанти!

 

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА