Адмирал: АЗПБ предлага 1-ви октомври да е крайна дата за междинни култури

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

АЗПБ ще предложи 1-ви октомври да е крайна дата за междинните култури по директните плащания. Това обяви председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов по време на третия на форум на земеделските производители в България, който се провежда в к.к. Златни пясъци.

Има възможност това да стане в рамките на още една седмица, преди наредбата да бъде обнародвана в Държавен вестник, коментира Снежана Благоева от МЗХ, която направи презентация за ЕНП. Тя допълни, че администрацията съзнателно не е поставила ограничения във времето, а е оставила избора на земеделските производители. Благоева препоръча, ако фермерите се притесняват, да държат културите си на полето до 1-ви декември преди времето за плащания.

От залата възразиха, че липсата на фиксирани точки във времето ги затруднява, затова ще направим предложения за поправки в наредбата относно междинните култури и смятаме, че най-разумният краен срок е 1-ви октомври, коментира Върбанов.

Светлана Трифоновска

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА