Адмирал, АЗПБ, Георги Праматаров: Дървета между два парцела заявява фермерът с правно основание

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Дървета между два парцела с различни собственици, какъвто е например селски път с дървета, заявява фермерът с правно основание. Тъй като в този случай обикновено става въпрос за път с насадени от времето на бившите ТКЗС-та овошки, за тях едва ли някой от земеделските производители ще има правно основание и затова на практика те не могат да бъдат заявени. Това каза Георги Праматаров, началник отдел „Идентификация на земеделските парцели“ в МЗХ.

Темата бе дискутирана обстойно и с огромен интерес по време на Третия национален форум на Асоциацията на земеделските производители /АЗПБ/ в к.к. Златни пясъци днес.

Езеро е естествен воден обект без бетонни стени

Езеро е естествен воден обект без бетонни стени е определението, на което трябва да отговаря едно езеро като ЕНП. Тези езера пък, които се образуват след обилни дъждове, също могат да бъдат заявени, ако има правно основание за тях, но също така ако по време на снимките в тях няма вода, това означава, че няма да бъдат признати за подпомагане, коментира Праматаров. Той допълни, че бившите лозя, които вече не са такива, могат да бъдат заявени и ще бъдат подпомагани в зависимост от това за какво се ползват, когато този факт се установи по време на проверките.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА