Министерството на земеделието отваря днес врати за посетители

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Жителите и гостите на София ще имат възможност да се запознаят с интериора на емблематичната сграда на бул. “Христо Ботев” 55 и нейната история в три тура със специално осигурен екскурзовод

Министерството на земеделието отваря врати днес по повод Европейските дни на наследството. Събитието съвпада със 110-годишнината от провеждането на международния архитектурен конкурс за проектиране на емблематичната сграда на институцията, както и с отбелязването на 95 години от нейното построяване.

В неделния ден Министерството на земеделието отваря своите врати от 11 ч. до 17 ч., като посетителите ще могат да разгледат фотоизложбата в централното фоайе на сградата, разположена на бул. Христо Ботев 55. Изложбата събира на едно място експозиция „София: От първия трамвай до последната спирка на метрото“ и акварелни творби на тема културно историческо наследство, нарисувани от арх. Белин Моллов.  Жителите и гостите на София ще имат възможност да се запознаят с интериора на сградата и нейната история в три тура със специално осигурен от община „Красно село” екскурзовод. Първата обиколка започва в 13 ч., а следващите са в 14 ч. и 15 ч. Посетителите ще могат да разгледат уникалната зимна градина, която прави връзка между новата и старата постройка на административната сграда. Също така ще могат да разгледат галерията със снимки на всички министри от 1893 г. до настоящия момент, между които: Димитър Тончев, Иван Гешов, Константин Величков, Никола Генадиев, Андрей Ляпчев и други.

Събитието е част от календара на културните събития на Столична община, традиционния празник на район „Красно село“, инициативите на Съвета на Европа, Европейския съюз и Европейската комисия за устойчива градска мобилност – „Европейски дни на наследството“ и „Европейска седмица на мобилността“ – провеждани по същото време.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА