60 726 уведомителни писма по схеми и мерки за директни плащания са публикувани в СЕУ

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) издаде и публикува в Системата за електронни услуги (СЕУ) 60 726 уведомителни писма за извършена оторизация и изплатено финансово подпомагане по схеми и мерки за директни плащания, базирани на площ за Kампания 2020.

Земеделските стопани, регистрирани в системата, имат достъп до публикуваните писма от личният си профил

До там се стига от основното меню „Администрация“ – секция ”Справки” – поле „Кореспонденция“. При изтеглянето на уведомителното писмо то се счита за връчено, като от следващият ден започва да тече 14-дневен срок, в който при несъгласие, бенефициерите на ДФЗ могат да обжалват писмата по реда на чл.81 и чл.133, ал.1 от АПК.

Бенефициерите, които все още нямат активиран достъп (регистрация) в СЕУ, могат да получат уведомителните си писма в Областна дирекция на ДФ „Земеделие“ по адрес на регистрация (за ЮЛ и ЕТ) или постоянен адрес (за ФЛ). Чрез дигитализация на системите си ДФЗ цели въвеждането на бърза и сигурна комуникация с бенефициерите. В тази връзка се преустановява изпращането на хартиен носител на уведомителните писма, свързани със схемите и мерките на директните плащания.

Припомняме, че в разработената индивидуална за всеки кандидат среда, се дава възможност за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на системата са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА