Massey Ferguson представи на българския пазар революционно новата серия трактори MF 5S

Агрозона
Агрозона
6 Минути

Официалният дистрибутор на марката Massey Ferguson за България – фирма Варекс ООД преди дни направи премиера на новата серия трактори MF 5S в базата си в Русе.

„За много кратко време представяме втория водещ модел от продуктите на Massey Ferguson в страната. Събитието е знаменателно за фирма Варекс и за бранда, чийто представител е компанията“, каза в началото на събитието Иван Масларов, управител на фирма Варекс. У нас елитната машина се презентира заедно със световната премиера, освен това от началото на тази година Massey Ferguson има и ново лого, стана ясно от думите му. „Считаме, че това е едно ново начало и предполагаме, че ще има добро бъдещо развитие, независимо от трудностите на световния пазар на земеделска техника“, каза той. Обновеното лого има за цел да пресъздаде новите тенденции за развитие на марката, която има 175-годишна история, а в момента оперира в 178 държави по света.

Отлична видимост и лесна експлоатация

Тракторите от тази серия съчетават най-добрата в класа видимост с лесна експлоатация, комфорт и контрол за млечните ферми, животновъдството и обработваемия сектор. Серията MF5S е съставена от пет нови модела от 105 к.с. до 145 к.с., които продължават дизайна и подобрено операторско изживяване, въведени в модерната, нова серия MF 8S.

Универсалната серия MF 5S съчетава висока производителност, комфорт и пъргавина с най-добрата в класа видимост и специални характеристики, които ги превръщат в най-добрите трактори за товарачи. По-големият им полезен товар и увеличеният капацитет на задния навес ги правят мощни изпълнители, както на полето, така и на пътя. Всички модели са оборудвани с 4-цилиндрови двигатели, предлагащи максимална мощност от 105 к.с. до новия модел с максимална мощност 145 к.с. Има избор от три нива на спецификация – Essential, Efficient и Exclusive, плюс набор от опции, включително изключителен контрол от най-съвременната, лесна за използване технология Smart Farming.

Наред с това е помислено за комфорта на оператора, като серията се предлага с активен преден мост, с механично окачване на кабината и с въздушно окачена седалка, която прави комфорта на водача несравним с предхождащата серия, каза търговският директор Филип Лазаров. Серията се предлага с голяма хидравлична помпа и нова навесна система от 6 тона. По този начин тракторът става абсолютно универсален за всякакви приложения при това с много нисък разход на гориво и в действителност е една много добра инвестиция за всеки земеделски производител в ниския и средния клас ферми в страната, уверява експертът.

Универсални машини и за полето, и за животновъдното стопанство

Поради своята универсалност машините могат да бъдат полезни както на стопаните, отглеждащи полски култури, така и на ангажираните със зеленчукопроизводство и овощарство. Освен това са идеални помощници и в работата на животновъдите.

„Имаме един много добър трактор, който е достъпен за земеделските производители, обработващи от 1 000 до 5 000 дка, които са масово застъпени в България, и ще имат достъп до високи технологии“, увери Лазаров.

Най-авангардното за машината са високите технологии. Освен това тракторите от серията MF 5S са с нисък разход на гориво при спазване на всички екологични норми в Европейския съюз. Технологията на селективна каталитична редукция дава по-ниска работна температура на тези двигатели, които са с удължен живот.

Работа със сателитна навигация и точност до 2 см

Прецизното земеделие е застъпено у нас през последните 10 години като има за цел да прецизира начина, по който се влагат определени химикали, препарати и торове, съобразно реалните потребности на почвата и почвено-климатичните условия във всеки индивидуален случай. Серията 5S може да работи със сателитна навигация с точност до 2 см и има възможност за секционен контрол при прилагането на препаратите, както и дава възможност за прецизно дозиране на химикалите, торовете и препаратите, съобразно потребностите на конкретната зона, в която се работи.

Първият за страната ни трактор MF 5S вече е закупен от земеделския производител Иван Дончев. Той получи ключовете за невероятната машина от Елисавета Маркова, също управител на компанията-дистрибутор по време на премиерата в ТСК Варекс –  гр. Русе. Икономист по образование, той е потомствен земеделец и обработва около 2 500 дка в землището на село Голямо Враново.

Търсенето изпреварва предлагането

Във фирма Варекс вече са постъпили заявки за доставка до клиенти на още няколко трактора от новата серия. От компанията очакват и 2022 г. да бъде успешна за тях, ако се съди по разчетите и направените поръчки за доставки от основния производител.  В момента търсенето изпреварва предлагането като много сделки се договарят с от 3 до 6 месеца в аванс и реално доставките отиват директно при клиентите, които са ги закупили.

За Варекс ООД е голямо преимущество, че Massey Ferguson има много сериозно продуктово обновление, тъй като от световния бранд са решили, че пандемичният период е време за влагане на усилията в нови разработки и инвестиции, като първият резултат е серията 8S в диапазона 205-305 к.с., следвана от серията 5S, която е с най-доброто съотношение цена-качество на пазара в сегмента 100-145 к.с.

 

ЕТИКЕТИ:
Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА