Трансформация: Цех за ядки в Павликени става предприятие за месо и колбаси

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Планът е да се произвеждат до 3 тона стока на ден

Инвестицията е на местната фирма „Денимес“ ЕООД, която планира да произвежда в зданието до 3 тона стока на ден. За целта обаче са необходими реконструкция и преустройство на сградата, които ще стартират след одобрение от страна на Община Павликени и Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Какви дейности ще се извършват?

В предприятието ще се извършват дейности по приемане на суровини от трупно месо от дребни копитни животни в охладено състояние, както и на замразено разфасовано и опаковано месо. Те ще се преработват до получаване на месни заготовки, трайни варени и варено-пушени колбаси и трайни суровосушени продукти.

Готовата продукция е предназначена за директна консумация, както и след топлинна обработка.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама