Нараства търсенето на безсеменното грозде Султанина в немската търговия

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Очаква се след няколко дни първите партиди турско грозде от безсеменния сорт Султанина да пристигнат на пазара за търговия на едро в Щутгарт, потвърждава Енес Какмак, младши управляващ директор на компанията Fresh Maximum LLC. “Очакваме старт на сезона с висока цена: според настоящата информация, началната цена ще бъде с 10-20 процента по-висока от миналогодишното ниво.”, коментира още той.

вино, Красимир Коев, Agrozona.bgГрозде без семки

Кампанията за търговия на Султанина обикновено продължава до декември. „Очакваме успешна кампания тази година със съответно високи продажби“, добавя Какмак, който е един от най-големите доставчици на популярния плод на германския пазар. “Въпреки че не сме първите на пазара, предпочитаме да започнем сезона малко по-късно и да предложим високо качество.”, споделя още той.

Утвърдени марки

Базираната в Щутгарт компания предлага гроздето си под три доказани търговски марки, а именно Elele, Efendi и Elizi. Компанията е изключителен партньор по продажбите на тази марка на пазара за търговия на едро в Щутгарт, както и в целия щат Баден-Вюртемберг и доставя главно на специализирани търговци на дребно и търговци на деликатеси. “Нашите марки придобиват значение с всяка изминала година. Местните клиенти също все повече ги оценяват. Търсенето се увеличава от година на година.”, споделя той, като добавя, че част от гроздето Султанина също се изнася за Франция и Италия.

Преход към екологични опаковкигрозде, МЗХГ, Agrozona.bg

По-голямата част от турското грозде се предлага в дървени щайги с тегло 5 кг, обикновено пълни с по-малки торби. “Опаковката има голяма разлика, особено при гроздето. Ето защо ние също се опитваме да преминем към устойчиви решения в близко бъдеще. Работим усилено с нашия турски доставчик, за да намерим подходяща алтернатива.”, допълва той.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА