220 евро за кафе, изплюто от прилеп в Мадагаскар, дават любители

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

220 евро достигна цената на килограм кафе, изплюто от прилепи в Мадагаскар. Зърната на ароматната напитка растат в провинция Итаси в централен Мадагаскар. Те са рядка находка и търсенето е голямо не само защото от тях се приготвя хубаво кафе, а и поради факта, че са вкусна храна за прилепите.

Според местните хора, когато дивите прилети дъвчат кафето, се получава реакция между течностите в стомашния им тракт и въздуха и това придава уникален вкус на кафето, след като бъде изплюто. Това повишава търсенето на кафето и цената му достига почти 220 евро за килограм, предава Reuters.

„Много е специално. След две минути ще забравите вкуса на нормалното кафе, но вкусът на това кафе остава в устата ви дълго време“, обясни Роналд Ван дер Ваекен, местен белгийски хотелиер.

Фермерите в много части на света се обръщат към отглеждането към висококачествени и редки сортове, включително с животинска добавка, за да увеличат приходите си на фона на свиващото се световно производство на кафе и понижението на цените.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА