Петел уби стопанина си в Индия

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Мъж от Индия е починал, след като  е бил пронизан от острие, завързано за тялото на петел. Това се случило по време на организиран бой с птици, съобщават от БТА.

Инцидентът привлече вниманието към боевете с петли, които въпреки забраната им, масово продължават да се провеждат в Индия.

Жертвата на петела е 53-годишният Сарипали Венкатесвара  Рао. Той е държал петела преди мача в село Прагадаварам миналата седмица, но птицата се опитала да се освободи и го нападнала. Прикрепеното острие за петела довършило Сарипали.

“Рао се опитваше да го задържи, но малкият остър нож, завързан за крака на петела го прониза няколко пъти, като преряза и основната вена на бедрото му и той започна обилно да кърви” – разказва свидетел на сцената.

Индиецът е починал на път за болницата, но не от раните, а защото шокът от събитието е предизвикал инфаркт.

“Инцидентът е трагичен, но по ирония петелът, отгледан да убие съперника си и да донесе печалба, вместо това уби собственика си. Петелът избяга, не успяхме да го намерим” – съобщил пристигнал на мястото полицай.

Боевете с петли и други животни в Индия са забранени, но в южните райони те продължават с големи залози, особено през фестивала Макар Санкранти в средата на януари. Инцидентът е станал на 15 януари, но сега беше съобщен в пресата.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА