36- годишен мъж е бил прострелян по време на лов в Горско Ново село

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

36-годишен от село Горско Ново село е пострадал по време на ловен излет. Инцидентът се е случил в събота по време на ловен излет за дива свиня, в землището на златаришкото село.Това съобщават от в. Борба.  По първоначална информация 53-годишен член на ловната дружинка не е взел необходимите мерки за безопасност и по непредпазливост е прострелял в областта на крака свой колега. Пострадалият е бил откаран във великотърновската болница, където му е оказана първа помощ, и след това е транспортиран до болнично заведение в столицата. Извършен оглед на местопроизшествието и оръжието е иззето. Притежателят му е изпробван за употреба на алкохол, като пробата била отрицателна. По случая е започнато досъдебно производство. Това обаче не е първият инцидент по време на лов от началото на тази година.

На 4ти януари, по време на групов ловен излет за дива свиня, по невнимание е прострелян ловец на 52 години. Закачайки се на храст, оръжието на един от групата възпроизвел изстрел и нанесъл удар в областта на коляното на пострадалия. Оръжията и на двамата били отнети. Ранения е бил настанен в болница без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство.

Малко по-рано, през декември 2019г., 20-годишен ловджия от Елена се простреля в слабините при чистене на ловното си оръжие. Младежът претърпял тежки операции в търновската болница, а в последствие бил транспортиран и настатен в „Пирогов“ без опасност за живота .

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА