Нов фермерски протест в Париж

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Около 1000 трактора блокираха центъра на френската столица, като се стекоха от северната и централната части на страната. Фермерите се чувстват използвани от големите вериги за търговия на храни и настояват по-голям процент от цената на хранителните стоки да достига до тях, предава agrarheute.com.

Стопаните настояват правителството да не ги натоварва повече с ограничения и изисквания. Земеделските производители роптаят срещу ощетяващи, според тях, международни търговски споразумения като Меркосур, ограниченията за растителна защита и новите данъци. Вместо това фермерите очакват от правителството да гарантира спазването на приетия през 2018 г. Закон за балансирани икономически отношения в селскостопанската и хранително-вкусовата промишленост. По данни на асоциацията на земеделските производители (FNSEA) и младите фермери почти 20% от стопанствата не могат да се издържат.

Протестите на земеделските производители не са рядкост във Франция. Само миналия месец те блокираха с трактори движението в различни части на страната, за да привлекат вниманието към тежките условия на труд.

https://www.facebook.com/ParaFoxTV/videos/430638957619396/?t=4

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА