Млечните крави в Русия стават по-производителни с кибер очила

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Как кравите могат да се отпуснат и да се почувстват по-щастлив в обора, за да дават повече мляко? Учени в Русия предлагат отговор на този въпрос с очила за кибер реалност, които дори тестваха във ферма на Московска област.

Пасторалният пейзаж, изобразен в очилата, според учените, може да има положителен ефект не само върху здравето на кравите, а и върху добивите на мляко, а също и върху неговото качество.

“Освен на физическите нужди, изследователите започнаха да обръщат повече внимание на емоционалното състояние на животните. Примери в много млечни ферми в различни части на страната показват, че в спокойна атмосфера кравите увеличават значително количеството, а понякога и качеството на млякото, което дават.”, посочва в прессъобщение Министерството на земеделието и храните в Московска област.
Очилата за виртуална реалност пренасят кравите на едно лятно поле, като са усилени червените нюанси на цветовете и по-слабо са изразени зелените и сините тонове.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА