В САЩ представиха първия електрически пикап

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

„Сайбъртрък“ развива до 96 км/ч за по-малко от 2.9 секунди

Първият електрически пикап “Cybertruck” представи американската компания Тесла (Tesla Inc), която е ориентирана към производството на електромобили и към решения за съхранение на енергията.

„Сайбъртрък“ наподобява брониран транспортер от бъдещето, има стоманена обшивка и композитни стъкла с полимерен слой. По информация на компанията, той съчетава удобството на пикап и производителността на спортен автомобил с ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 2.9 секунди. Cybertruck е наличен в три версии с пробег 250, 300 и 500 мили на цена съответно 39 900, 49 900 и 69 900 долара, като производството ще започне в края на 2021 година.

Автомобилът е с въздушно окачване за промяна на височината до 4″ и с възможност за теглене на над 6.3 тона товар. Разполага със 17″ сензорен дисплей, има 6 места и опция за допълнително съхранение на багаж под седалките на втория ред.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА