В гимназията по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор” в Плевен функционира нова модернизирана лаборатория за контрол на качеството на храни и напитки, предава радио „Фокус“. Директорът на гимназията инж. Лилия Петкова обясни, че Оборудването в лабораторията е закупено по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”.
„Възпитаници на гимназията вече могат нагледно да показват как се извършват различни видове анализи и микробиологични показатели на храни и напитки, при които се използва модерната апаратура.
Лабораторията разполага и с микроскопи, свързани с мултимедия, което дава възможност учениците да наблюдават изследваното на широк екран”, каза още инж. Лилия Петкова и уточни, че проектът е на обща стойност 66 000 лв.