Деца от различни етноси тръгват на обучение по занаяти в Пловдив

Агрозона
Агрозона
2 Минути

 

Младежи от различни етноси в пловдивското СУ “Никола Й. Вапцаров” ще участват в обучение, организирано от  утвърдени български автори на приложни изкуства. Инициативата, която ще продължи пет съботни сутрини през февруари и март, е в рамките на “Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019”. Проектът “Занаятът влиза в махалата”, организиран от фондация “Метаарт” започва на 16-и февруари в Пловдив.

Дарина Христова, Дияна Нанева, Весела Котева, Флориан Демирев и др. ще покажат на децата как се работи с естествени материали, как се създава комикс, как се нанасят изображения върху платно или как се изработват ръчни лампи.

Работилниците ще са със силна практическа насоченост, като в процеса на работа децата заедно ще изработят различни видове артефакти, използвайки техники, специфични за различните стилове на лекторите. Желанието на организаторите е не само да поставят акцент върху творчеството на младите хора, но и да помогнат за смесването на младежи от различни етноси в колективна творческа среда.

Проектът завършва в края на март, когато в залата на културен център “Тракарт”, изработените изделия през петте уикенда на инициативата ще бъдат разпродадени на благотворителен базар, а събраните средства ще бъдат дарени от организаторите на училището с цел подкрепа на бъдещи творчески проекти.

“Занаятът влиза в махалата” е втори проект на фондация “Метаарт”, включен в календара на “Пловдив – Eвропейска столица на културата 2019”, следващ проект е “Европа психиделика”, който ще се проведе в края на май, се посочва още в съобщението.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА