Разселват между 500 и 1000 фазана всяка година в ДЛС-Балчик

Агрозона
Агрозона
1 Минути

500 броя фазани ще бъдат разселени през тази година в държавните ловни територии на ДЛС-Балчик. Птиците са закупени от ДЛС-Сеслав. 200 от тях вече са пуснати в района на Батово, а останалите се доотглеждат във фазанарията на стопанството в село Соколово и ще бъдат пуснати на свобода в края на месец февруари, ако метеорологичните условия са добри.

Всяка година в ДЛС-Балчик се разселват между 500 и 1 000 фазана. В резултат на това популацията в района вече се е увеличила значително, което пък привлича ловци от Италия, Турция и България. Най-голям интерес към този вид лов проявяват групи от южната ни съседка, като през последните пет години броя на желаещите да ловуват в Балчик нарасна многократно.

Членовете на ловните дружини в района на Батово също отчитат, че фазаните са се увеличили, а заедно с това и интересът към птичия лов.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА