До 30 години таван в договора за ползване на чужди земи

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Договорът за ползване на земеделска земя не може да бъде сключен за срок по-дълъг от 10 стопански години. В случай, че земята е наета за създаване и отглеждане на трайни насаждения, срокът се определя в зависимост от вида на насаждението, но не може да бъде по-дълъг от 30 стопански години.

И тук обаче има изключение в Проектозаконът за земята, който в момента е публикуван за обществено обсъждане. Когато периодът на плододаване на насажденията е по-голям от 30 години, договорът може да бъде продължен с допълнително споразумение до изтичането на периода на плододаване. Когато договорът за ползване на земеделска земя е сключен за по-кратки срокове, той може да бъде продължаван по споразумение на страните.

Договорът за ползване на земеделска земя се прекратява и в случай, че след изтичането на уговорения срок ползването продължи със знанието и без противопоставянето на собственика.

Четете още:

До 50 дка държавни ниви ще получават без търг младите фермери

Броим десетачка на нотариуса за подписите по договор за наемане на ниви

Комисия ще определя рентата за „белите петна“

 

 

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА