Почти 70% е по-голямо производството на круши на годишна база. При повечето трайни насаждения и етерично-маслени култури, обхванати от оперативното наблюдение, към 25 октомври се отчита ръст на продукцията спрямосъщия период на 2017 г. Това сочат данни на земеделското министерство. Най-чувствително нараства производството на круши, сливи и череши (в рамките на 35,7% – 67,7%), вследствие на съществено увеличение както на реколтираните площи, така и на средните добиви. Намаление на годишна база отбелязва само производството на праскови (с 19,5%), кайсии (с 50,5%) и малини (с 0,3%). На този етап продукцията от винени и десертни лозя е съответно с 14,5% и 15,8% над миналогодишната, в резултат от по-високите добиви от декар.
Почти 70% е по-голямо производството на круши на годишна база
Автор:
Георги Узунов
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.