По-ниска цена на боровинките в Благоевград

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

На по-ниска цена от миналата година се продават боровинките в Благоевград. Заради многото дъждове през лятото реколтата тази година е по-добра, като килограм от горските плодове се търгува за 6 лева. Да продават боровинки на пазара в областния център идват чак от гоцеделчевското село Рибново, където за много хора брането на горски плодове е основно препитание през лятото.

Юлияна Димитрова е от гоцеделчевското село Рибново и през ден пътува до Благоевград, за да продава стоката си”, предаде БНТ. Разказа, че тази година реколтата е много добра, но не я продава в родния си край, защото пазара там е пренаситен от този вид плодове, заради непосредствената близост на планината, от която се берат.

Юлияна Димитрова: “Много има тази година, много дъжд валя и по-сочно е така като плод, не е като миналата година.”

Купувачите разказаха, че предпочитат да пазаруват от производителите на пазара, заради качеството и произхода на стоката им.

Георги Гранчаров: “От пазара, защото си е наше производство и е по-хубаво, винаги прясно, не е оранжерийно, не е от Полша, и от Унгария, и от Румъния, тука е от нас.”

Другият масово купуван плод на местния пазар е ягодата. Нейната цена варира между 6 и 9 лева за килограм в зависимост от качеството и размера ѝ.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА