Над 3 кг трюфели конфискуваха в ДЛС “Балчик”

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Над 3 кг трюфели конфискуваха в ДЛС “Балчик” по време на традиционни проверки на територията на стопанството. Задържани са още автомобил и 40 кг семена от липа. На нарушителите, които нямали необходимото разрешително за бране на билки за стопански цели, са съставени три акта и два констативни протокола по Закона за горите.
От 6 август досега служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършили общо 708 проверки. 119 от тях са на обекти за добив на дървесина, 142 – на превозни средства, 426 – на ловци, а останалите 21 – на други физически лица.
При съмнения за незаконен добив на дървесина подавайте сигнали на телефон 112, апелират от СИДП. В разгара на пожароопасния сезон от предприятието призовават гражданите да спазват стриктно правилата за безопасност, да не палят стърнища и да изхвърлят отпадъци само на определените за целта места.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА