Ще издават и онлайн удостоверения по БУЛСТАТ

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Министерският съвет одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за регистър БУЛСТАТ. С него се ще може да се издава удостоверение за субектите, вписани в регистъра само чрез подаване на електронно заявяване. Идеята е промяната да облекчи чакането на гише за издаване на удостоверенията, каквато е практиката сега, съобщават от правителствения пресцентър.

Ще отпадне и изискването удостоверението за вписани в регистър БУЛСТАТ обстоятелства да бъде представяно на хартия. Документът ще се изисква служебно по електронен път.

С предлаганите промени в Закона може да се прави и регистрация в Централния регистър на особените залози на чуждестранните физически и юридически лица, които са залогодатели по смисъла на Закона за особените залози, съобщават от Министерски съвет.

 

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА