Започват засилени проверки на храната в детските градини

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Агенцията по храните започва от днес  засилени проверки  във всички хранителни блокове към детски ясли, градини, детски кухни майки и училищни столове и бюфети.

 Сред основните неща за които ще се проверява са храните да отговарят на изискванията за безопасност и качество – БДС, утвърдени и браншови стандарти. Инспекторите ще следят за предлагане на неразрешени храни, като ще се обърне внимание и на качеството на доставените млека и млечни продукти и плодове и зеленчуци по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, което включва и транспорт, опаковане, съхранение и начин на предлагане на децата в детските и учебни заведения.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА