Ядем повече хляб през лятото

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Добрите резултати от туристическия сезон са се отразили положително и на пазара на хляб у нас, коментира за “Агрозона” Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. “Чужденците се отнасят с уважение към хляба, консумират го, пораства потреблението на хляб.”, каза тя и допълни, че туристите възпитават още по-добра култура по отношение потреблението на хляб. По думите на Кукушева хотелиерите са изненадани, че хлябът, който е традиционна част предимно то средиземноморската кухня, е много добре приет и от туристите от северните държави, които попринцип не са основни консуматори на пшенични хлябове поради липсата на суровина.

Тенденция от последните две години е консумацията на насъщния да се повишава и сред българите, стана ясно от думите на Мариана Кукушева. Това е свързано с повишаване доверието на потребителите към хляба и с факта, че децата прекарват ваканциите на село, където традиционна закуска са пържени филийки, а следобед се похапва филия с нещо, приготвено по традиционна рецепта.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама