3 грешки, които правим, докато купуваме храна

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Стремейки се към здравословен начин на живот, много хора допускат грешки, които в дългосрочен план могат да окажат съвсем неблагоприятен ефект върху здравето им. Ето някои грешки, които да избягвате:

Спрете да купувате единствено и само нискомаслени продукти. Тялото ни се нуждае и от мазнини, за да функционира правилно. Има например витамини, които могат да бъдат усвоени само при наличието на мазнина. Това обаче съвсем не означава да пазарувате мазни храни без да се замислите. Напротив, избирайте благоприятни за тялото мазнини като тези в ядките, авокадото, киселото мляко, семената, кокоса.

Изибрате само безглутенови стоки и такива без млечни продукти – освен ако нямате медицинска причина за това, не е нужно да го правите. Някои храни, които не съдържат тези съставки, са богати на много захар или пък са твърде много обработени и съответно ви носят повече негативи отколкото позитиви.

Купувате основно продукти, които са модерни. Няма какво да се лъжем, има мода и в храненето. Напоследък са супер актуални суперхраните като чия и киноа. Не е лошо да сте в крачка със съвременните тенденции и да опитвате нови продукти, но не променяйте коренно списъка си за пазаруване. И още нещо – една храна може да се отразява чудесно на един организъм, но да е крайно неподходяща за друг, така че вслушвайте се повече в тялото си, отколкото в модата.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА