Губим контрол върху теглото си заради консерванти

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Консервантите, използвани в храни като зърнени закуски и морски дарове, могат да повлияят на хормоните, които контролират теглото и усещането за ситост, показва проучване за нивата на затлъстяване в Европа, съобщава foodnavigator.com. Изследването се фокусира върху това как консерванти нарушават “обмена на информация” между стомашно-чревния тракт и мозъка и така намаляват контрола ни върху апетита. Консервантите имат неблагоприятно влияние и върху митохондриите – клетъчни елементи, които спомагат храната и кислорода да се превръщат в енергия за клетките.

Ако клетките бъдат повлияни в ранен етап на развитие на зародиша, организмът ще е склонен към изменения в ендокринната система и метаболитното развитие. Според Световната здравна организация броят на бебета и малки деца със свръхтегло в Европа устойчиво се покачва в периода от 1990 до 2008 г. Смята се, че около 60% от децата, които страдат от свръхтегло преди пубертета, ще имат същия проблем и в младежка възраст.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА