Над 41 хил. подадоха заявления по схемата необвързана с производство на тютюн

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Над 41 хил. тютюнопроизводители са подали заявления за подпомагане по схемата необвързана с производството от преходната национална помощ за тютюн за кампания 2017 г. Това стана ясно по време на съвместно заседание на комисията по бюджет и финанси и на комисията по земеделие и храни в Народното събрание.
“Имаме уверение от председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, че в бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за 2018 г. ще бъдат заложени средства по схемата в преходната национална помощ за тютюн за кампания 2017 г.”, каза за “Агрозона” Цветан Филев, председател на НАТ-2010.

Схемата ще бъде актуална до 2020 г. и това ще е последната година, в която производителите ще могат да подават заявления за участие по схемата, а 2021 г. е последната, в която те ще получат средства по схемата.

В позицията на България за реформата на Общата селскостопанска политика след 2020 г. не бива да има приоритетни и неприоритетни сектори, според Цветан Филев.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА