Голи охлюви унищожават градини в Смолянско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Голи охлюви унищожават земеделската продукция в Смолянско. За последните няколко години числеността им е нараснала около пет пъти и това създава сериозен проблем за градинарите, съобщава 24smolian.com.

Живеещите в смолянския квартал „Каптаж“ се оплакват, че мекотелото напада всякакъв вид земеделска продукция, а специалистите съветват от рано да започне борбата с вредителите.

По думите на биолога Оля Тотева охлювите с такава скорост унищожавали продукция, че корен разсад изчезвал за ден.

Живеещите в Смолянско не знаят от къде са се появили толкова много голи охлюви. Биолози обаче смятат, че промените в климата са причина за драстичното им увеличаване.

Препаратите, които се продават в селскостопанските аптеки, са ефикасни, но бързо се отмиват при дъжд, затова хората се борят механично с вредителите.

Четете още: Черупките от яйца пазят градината от голи охлюви

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА