Луканка рекордьор произведоха за “Подкрепяме българското” в Добрич

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Луканка рекордьор с дължина един метър, произведена в Добрич беше представена на изложението „Подкрепяме българското”, което се проведе днес в добруджанския град. 32 фирми и земеделски производители от Добрич и областта се включиха в изложението, което е част от националната кампания на Министерството на земеделието и храните. Изложението бе открито от зам.-министъра на земеделието Васил Грудев.

“В програмата на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) е заложено целогодишно развитие на фермерските пазари, но тяхното осъществяване трябва да бъде под егидата на местните власти”, каза той. Общини могат да бъдат допустим бенефициент по Програмата за развитие на селските райони за изграждане на такива пазари, стана ясно от думите му.

В понеделник инициативата “Подкрепяме българското” продължава в Силистра, става ясно от график предоставен на „Агрозона“ от Министерството на земеделието. Във вторник, 13-и септември, български продукти ще бъдат изложени в Русе, на следващия ден – във Велико Търново, а първия учебен ден кампанията ще посрещне в Града на хумора – Габрово.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА