Над 83 хил. литра незаконно вино иззеха в Каблешково

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Над 83 хил.  литра незаконно  вино иззеха в Каблешково. Мобилна митническа група разкри и 430 литра етилов алкохол, произвеждан нелегално, съобщиха от агенция „Митници“. При проверка в склад за бира и безалкохолни напитки служители са открили 30 литра ракия и 255 литра вино в разфасовки от по 5 и 10 литра без документи за произход и заплатен акциз. Екип от проверяващи посещава незабавно и частен имот, стопанисван от собствениците на склада. Там митническите служители намират действаща винарска изба с всички необходими съоръжения и съдове за производство на вино и етилов алкохол. В над 30 съда с различна вместимост са складирани над 83 хил. литра вино, произведени в нарушение на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. В отделна пристройка са открити три дървени бъчви, пълни с 400 литра етилов алкохол без документи за заплатен акциз.

Работата по случая продължава, за да се установи дали нелегално произвежданият алкохол е бил пласиран в заведения по Южното Черноморие.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА