МЗХ предвижда въвеждане на такса за извършване на периодична проверка на оборудването за растителна защита

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Въвеждане на такса за извършване на периодична проверка на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита, това предвижда проект за изменение и допълнение на тарифата за таксите, събирани от Контролно-техническата инспекция към Министерството на земеделието и храните по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Докладът относно проектонаредбата е изготвен от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и е публикуван на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните.

Таксата за извършване на периодична проверка на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита е 40 лв. Таксите за извършване на годишни и сезонни технически прегледи на техниката да се събират от съответната областна дирекция „Земеделие“, а таксите за издаване и подмяна на свидетелство за правоспособност за работа с техниката – от Министерство на земеделието и храните.

Измененията са свързани с преминаването на функциите на закритата Контролно-техническа инспекция към министъра на земеделието и храните, съответно към Областните дирекции „Земеделие“.

МЗХ публикува и проектонаредба за извършването на периодични проверки на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита. Документът урежда:

1. Реда за извършване на периодични проверки на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита;

2. Обхвата на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита, подлежащо на периодични проверки;

3. Изискванията контролнотехнически пунктове за извършване на периодичните проверки;

4. Признаването на сертификати, издадени от други държави членки на Европейския съюз

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА