Ирена Георгиева: Туризмът е генерирал над 6 млрд. лв приходи у нас за 2014 г.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

“Може да сме малки по територия, но сме богати на възможности за развитие на всякакви форми на туризъм”, това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на откриването на конференция-дебат на тема „Какво бъдеще за селските региони в условията на климатичните промени? Туризмът и валоризирането на местните продукти като решения за устойчиво развитие“ във Френския институт в София. На откриването на събитието, организирано в контекста на 21-та конференция на ООН за климатичните промени, присъства и посланикът на Франция у нас Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

Зам.-министърът на туризма каза още, че по данни на БНБ отрасълът е генерирал над 6 млрд. лв приходи у нас за 2014 г. Заетите в туризма са около 103 хил. души, а браншът допринася с 13% за формирането на БВП на страната.

По думите на Ирена Георгиева развиването на алтернативните форми на туризъм е печеливш за България вариант, а инвестициите в селски туризъм са по същество инвестиции в регионални брандове и работни места. Селският туризъм намалява екологичният натиск на туризма, отбеляза още Георгиева. Зам.-министърът припомни, че цел на ресорното ведомство е превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация.

Анета Стефанова

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА