Фермери продължават да продават разработени стопанства

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Тенденцията да се разпродават разработени животновъдни и растениевъдни стопанства продължава и все по-често присъства в селскостопанските обяви, сочи справка на Фермер.БГ.

Въпреки новостартиралата през миналата година нова обща селскостопанска политика, новите мерки за субсидиране и новата Програма за развитие на селските райони, само за месец август в категория Имоти на Фермер.БГ са публикувани над 20 обяви за цялостна разпродажба на разработени селскостопански ферми.

Земеделските стопани най-често продават овошни градини. Сред обявените за продан градини са: плододаваща черешова градина 6+15дка в Айстоско на цена 18000 лв.; разработен земеделски бизнес – сливова и орехова градини със стопански инвентар в обл.Шумен, общ.Хитрино: Сливова овощна градина – 58,331дек. на 8 години от засяване с изградено капково напояване. Орехова градина 55,121дек., в т.ч. 33,607 на 8 години от засяване и 21,514 на 6 години от засяване; В Ямболско продават сливова градина на четвърта година, с капково напояване, до път на цена 45000 лв.
Сред обявите за продажба на разработен агробизнес са и 27 засадени покрити оранжерии в Пловдивско, заедно с инвентара за обработката им. Оборудвани са с капково напояване и се предлагат на цена 150000 евро.
За продажба се предлагат и животновъдни стопанства. Птицевъди продават работеща птицеферма в Русенско с капацитет 26 000 животни, напълно оборудвана и отговаряща на изискванията за хуманно отглеждане на животните. В Добричко продават действаща  овцеферма с елитно стадо овце от порода “Ил Дьо франс” и “Меринос-североизточно-българска”-регистрирани по мярка-10 на ПРСР 2014-2020. Животните са под селекционна дейност.
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА