70 години от първата Томатина в Испания

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Доматеният фестивал в испанския град Буньол в автономна област Валенсия тази година навършва 70 години. Фестът се организира ежегодно, винаги в последната сряда на август и събира десетки хиляди испанци и чужденци от цял свят, които се включват в грубо сражение с развалени домати.

Празникът продължава една седмица и включва музика, паради, танци и фойерверки. През нощта преди боя с домати участниците се съревновават в състезание по приготвяне на ястието паеля.

????????

Приблизително 20 000-40 000 туристи идват на боя с домати и така увеличават неколкократно населението на град Буньол, което е едва 9 000 души, предава wikipedia. Местата за преспиване в Буньол са ограничени, което принуждава хората да пропътуват 38 км. от град Валенсия с автобус или с влак.

Като подготовка за мръсната бъркотия, която ще настъпи след фестивала търговците използват огромни найлони, с които покриват магазините си, за да ги защитят.

Интенет търсачката Google отбелязва фестивала със специална анимация.

ЕТИКЕТИ:
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА