Към разнообразието от бири в Белгия е добавено ново предложение – бира, приготвена от застоял в супермаркетите хляб, съобщава БНТ в рубриката си “Зелена светлина”. Вместо да отиде на сметището, хранителният продукт се преработва в бира. Себастиен Морван, част от проекта “Микропивоварна”, съобщава, че според проучване на негов приятел 12% от всички отпадъци в Брюксел са хлебни. Морван разказва, че най-старата рецепта за бира от Месопотамия датира отпреди 4 хиляди години – дебели парчета хляб се киснели в мед до започване ферментацията им. Рецептата, която се прилага в Белгия обаче, е по-различна, тъй като към сместта се добавя хмел и мая. Установяването на точното съотношение между съставките е отнело около година.
В Белгия правят бира от стар хляб
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.