Към разнообразието от бири в Белгия е добавено ново предложение – бира, приготвена от застоял в супермаркетите хляб, съобщава БНТ в рубриката си “Зелена светлина”. Вместо да отиде на сметището, хранителният продукт се преработва в бира. Себастиен Морван, част от проекта “Микропивоварна”, съобщава, че според проучване на негов приятел 12% от всички отпадъци в Брюксел са хлебни. Морван разказва, че най-старата рецепта за бира от Месопотамия датира отпреди 4 хиляди години – дебели парчета хляб се киснели в мед до започване ферментацията им. Рецептата, която се прилага в Белгия обаче, е по-различна, тъй като към сместта се добавя хмел и мая. Установяването на точното съотношение между съставките е отнело около година.
СВЪРЗАНИ НОВИНИ