В Белгия правят бира от стар хляб

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Към разнообразието от бири в Белгия е добавено ново предложение – бира, приготвена от застоял в супермаркетите хляб, съобщава БНТ в рубриката си “Зелена светлина”. Вместо да отиде на сметището, хранителният продукт се преработва в бира. Себастиен Морван, част от проекта “Микропивоварна”, съобщава, че според проучване на негов приятел 12% от всички отпадъци в Брюксел са хлебни. Морван разказва, че най-старата рецепта за бира от Месопотамия датира отпреди 4 хиляди години – дебели парчета хляб се киснели в мед до започване ферментацията им. Рецептата, която се прилага в Белгия обаче, е по-различна, тъй като към сместта се добавя хмел и мая. Установяването на точното съотношение между съставките е отнело около година.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА