Утре ще бъде наредено преразпределително плащане на земеделските производители

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Преразпределителното плащане на земеделските производители със стопанства до 30 хектара ще бъде наредено утре – това е съобщила Десислава Танева, министърът на земеделието и храните в Кърджали, предава БТА.

На фермерите ще бъдат изплатени по още 12 лв. на декар – преразпределително плащане. През първата седмица на май ще бъдат извършени и доплащания на земеделски производители, които са имали пречки за изплащането на субсидиите, например застъпвания на площите. Танева е обърнала внимание, че за първи път са приложени нови правила при кандидатстване като “определяне при конкуренция на правни основания кой се ползва с правата”. Така около 10 000 производители ще получат веднага средствата си.

Десислава Танева участвала в засаждане на фиданки в Кърджали. По думите й МЗХ е планувало залесяване на близо 15 хил. дка в страната като това по думите й това ще е най-големият обем залесяване в последните години у нас. Продължават и обследванията на засегнатите от бедствията горски
масиви. Констатират се количествата увредена дървесина. Десислава Танева открои областите Кърджали и Смолян като най-засегнати. След като бъдат установени площите за залесяване, те ще бъдат включени в плана и залесени през следващите три години.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА