Мариана Кукушева: Българските хлебопекари и сладкари преработват основно български суровини

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

“Българските хлебопекари и сладкари преработват основно български суровини. Нямаме зависимост. При нас суровината е тук, на полето.” – това каза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите (НБСХС), по време на пресконференция по повод сключване на Споразумение за сътрудничество на браншови сдруженения по веригата на доставки на хранителни стоки за подобряване на бизнес средата и стимулиране на лоялните бизнес практики. С тези думи Кукушева обясни защо именно Съюзът на хлебарите и сладкарите е била първата организация, подписала споразумението със Сдружението за модерна търговия. Мариана Кукушева каза още, че българският хляб освен пазарна, има и морална стойност.

По повод цената на хляба тя каза, че ще я коментира тогава, когато има информация за цените на горивата в дългосрочен план.

Анета Стефанова

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама