Цените на царевицата и рапицата у нас останаха без промяна

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

На Софийската стокова борса пшеницата в петък се купуваше за 280-300 лева за тон. При културата имаше и котирoвка „продава“ –  330 – 340 лева. На Пловдивската стокова борса пшеницата – курс купува беше 285 лева за тон, докато курс „продава“ – 320 лева.

На двете борси в България се търгуваше и царевица. В София котировка „купува“ беше на стойност 222 – 320 лева за тон или скок с 20 лева за една борсова сесия. При другата котировка продава – цената беше 320-330 лева, или с 10 лева по-малко. На Пловдивската стокова борса царевицата се купуваше за 245 лева, а се продаваше на стойност 270 лева.

Слънчоглед се предлагаше в София, като се купуваше за 580-600 лева за тон при спад с 20 лева. При него нямаше играчи, които да продават културата. В Пловдив цена на слънчогледа беше 580 лева за купува, а за продава беше 620 лева.

На Пловдивската стокова борса цената на рапицата котировка купува беше 600 лева за тон, котировка „продава“ не е регистрирана.

За седмица не се регистрираха ценови промени в Пловдивската стокова борса. Това обаче не важи за Софийската, където сe регистрира промяна в котировките. Това са данните за периода 14-16 януари, като всички цени са посочени без ДДС.

Източник: agrotv.bg

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА